wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

Jeugdzeilen, zeillessen en clublidmaatschap

WV Neptunus bevordert actief het deelnemen aan de watersport door de jeugd. De jeugdzeilers zijn ingedeeld in twee categorieën: de Optimisten voor de jongsten en de Sharks voor de iets oudere kinderen.

Zodra je het zeilen onder de knie hebt, is het leuk om onderlinge wedstrijdjes te organiseren. Dat doen we in de Optimistenklasse en in Open Bics. We vinden het dan ook erg fijn als mensen zelf een Optimist of Bic hebben. Als jouw Optimist of Bic ook gebruikt mag worden voor de zeillessen, dan mag je hem in de Koornwaard gratis stallen op de kant.

De zeillessen kosten voor (klein)kinderen van leden € 62,50 voor het hele seizoen 2018.

Als je ouders al lid zijn van Neptunus, dan ben je vanzelf al gezinslid en hoef je alleen nog voor de zeillessen te betalen. Als je geen gezinslid bent, dan moet je eerst jeugdlid worden om te mogen meedoen aan de zeillessen. Het jeugdlidmaatschap kost ook € 62,50 voor een heel seizoen, dus kinderen van wie de ouders geen lid zijn van Neptunus kunnen toch meedoen met de zeillessen, voor een totaal bedrag van twee maal € 62,50 (de zeillessen en het jeugdlidmaatschap), dus in totaal € 125,--.

Als je jeugdlid wordt en je wilt ook een eigen boot in de haven leggen, anders dan een Optimist of Bic die mag worden ingezet voor de zeillessen, dan komen er nog wel andere kosten bij. Meld je in dat geval even aan bij de secretaris van de vereniging.

Alle leden van WV Neptunus moeten behalve een contributie, ook 'werkgeld' betalen. Als ze klusjes doen voor de vereniging, in afspraak met de havencommissaris, dan verdienen ze dat werkgeld weer terug. Dus als je door het jaar heen taken uitvoert voor de vereniging, hoef je per saldo niets te betalen aan werkgeld.

Voor jeugdleden geldt dat het werkgeld € 60 per jaar bedraagt. Voor de deelnemers aan de zeillessen (jeugdleden en gezinsleden) is het 'terugverdienen' van het werkgeld heel eenvoudig geregeld: in overleg met de leiding van het jeugdzeilen moet je voor en na de les meehelpen de spullen klaar te zetten en weer op te ruimen. Als er een reden is waarom je daaraan niet kunt meedoen, moet je daarover overleggen met de leiding van het jeugdzeilen.

Samenvatting: als je bij de Optimistenclub of de Sharks zeilt, dan

  • ben je gezinslid of jeugdlid van Neptunus
  • mag je kostenloos jouw Optimist of Open Bic op de kant stallen
  • mag je de verenigingszeilboten gebruiken tijdens de lesdagen
  • mag je in overleg met de leiding oefenen met de boten buiten de lesdagen om
  • is jouw boot tijdens de lesdagen ook beschikbaar voor andere zeilers
  • als jeugdlid kan je de werkuren die bij het jeugdlidmaatschap horen in overleg met de leiding van het jeugdzeilen voor of na de zeillessen maken
  • krijg je een sleutel van het clubschip en de code van de poort zodat je bij jouw spullen kan
  • krijg je ons clubblad en de nieuwsbrief.
  • heb je een andere boot dan een Optimist of Bic? Dan betaal je havengeld.

 

Advertentie

Komende activiteiten

26 mei 2018 om 12:00 -
Floating diner
27 mei 2018 om 09:30 - 15:30
Zeillessen Jeugd
27 mei 2018 om 13:00 -
Diamantwedstrijd
31 mei 2018 om 19:00 -
Diamantwedstrijd
04 juni 2018 om 20:00 -
Algemene ledenvergadering
07 juni 2018 om 19:00 - 02:00
Diamantwedstrijd

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving