wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

IMG 2282IMG 2284

De opkomst van vrijwilligers op zaterdag 18 februari, om mee te helpen met het snoeien van onze wilgen was meer dan verwacht: ongeveer 25 personen. Het was prachtig winterweer. Het snoeihout is weer gebruikt om een natuurlijke haag van te maken naast de 'pipo wagen'.

Gerard Sluiter samen met onze nieuwe havenmeester Piet van den Bergh hadden de regie in handen en hadden verschillende groepen gemaakt zoals kettingzagers, sjouwers om het snoei afval de dijk op te trekken, transporteurs met auto en aanhanger om het snoeihout naar de pipo wagen te transporteren. Hier stond een hele groep klaar om het afval kort te maken om er een haag van te vormen.

's Morgens om 9 uur begonnen en 's middags om 3 uur was de klus geklaard. Tussendoor werd een perfecte  lunch verzorgd door Johan van Coenen en old havenmeester Martin. Na gedane arbeid en nog een drankje ging eenieder voldaan naar huis.

In de toekomst zullen nog meer van deze dagen georganiseerd worden, maar dan ten behoeven van het monteren van de nieuwe steiger en voor het aanleggen en inrichten van de hellingbaan. We gaan dat dan weer aankondigen.

Op zaterdag 1oktober organiseren we een werkdag. Dé gelegenheid voor aspirant leden om aan hun uren te komen maar natuurlijk ook voor leden. De werkzaamheden zullen bestaan uit:

  • loopbrug schilderen,
  • ponton voor clubschip afwerken,
  • snoeiwerk,
  • etc.

Deelnemers kunnen zich per mail opgeven bij de havencommissaris of de havenmeester buitenhaven

De planning van de klusavonden voor de rest van het zomerseizoen 2016 is gewijzigd. De nieuwe datums zijn inmiddels opgenomen in de activiteitenkalender. Dat zijn: 10 mei, 31 mei, 14 juni, 28 juni, 23 augustus, 30 augustus en 6 september.

Heb je zelf ideeën over de klus of klussen die je zelf wilt aanpakken of aan mee wilt werken, stuur dan een mail aan de kluscommissie!

Op 19 februari 2016 heeft Rik Houdijk voor een flinke groep belangstellenden met een presentatie een toelichting gegeven op het onderhoud van een scheepsmotor, vooral met het oog op de winter. 

Vincent
Op zaterdag 12 september gaan we de loopbrug schilderen. Met een  klein groepje getalenteerde schuurders / schilders (M/V) moet dat in één zaterdag kunnen lukken! Je kunt je hiervoor aanmelden bij de havencommissaris Ton Heijmans of de havenmeester Martin van de Vorst. Je kansen op deelname worden aanzienlijk vergroot als je een schuurmachine kunt meebrengen!

 

Advertentie

Komende activiteiten

26 mei 2018 om 12:00 -
Floating diner
27 mei 2018 om 09:30 - 15:30
Zeillessen Jeugd
27 mei 2018 om 13:00 -
Diamantwedstrijd
31 mei 2018 om 19:00 -
Diamantwedstrijd
04 juni 2018 om 20:00 -
Algemene ledenvergadering
07 juni 2018 om 19:00 - 02:00
Diamantwedstrijd

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving