wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

Dit jaar zit voor de zeilers en degenen die meestal actief zijn bij het organiseren van de Oetel Challenge al zo vol met andere activiteiten (waaronder natuurlijk de Eredivisie Zeilen), dat we niet in staat zijn de Oetel Challenge dit jaar te organiseren. Een tijd geleden hebben we aan de andere vereniging die doorgaans deelnemen wel onze medewerking aangeboden als zij dit jaar de Gouden Oetel wilden organiseren, maar daarop is geen reactie gekomen.

In de Activiteitenkalender was de Oetel Challenge (oorspronkelijk gepland in het weekend van 3 en 4 september) nog niet verwijderd. Door een hikje in de software van onze website kan dit nu niet verwijderd worden, dat komt nog, zo spoedig mogelijk.

Bij gelegenheid van de Bossche Vijf is een mooi gedicht voorgelezen door de Wijkse Zeilvereniging Trident uit Wijk en Aalburg, die de 'Gouden Oetel' moest overdragen aan watersportvereniging De Viking, die dit jaar de Oetel Challenge won.

Het is een zeer sportief en eervol afscheid van de Oetel trofiee door Trident. Ze zullen in de toekomst vast hun best (blijven) doen om hem terug te winnen.

De tekst van het gedicht is hieronder weergegeven:

Lees meer: Trident neemt eervol afscheid van de Oetel trofee

The Game of Oetel: The Challenge.

Van vrijdagavond 4 tot zondagmiddag 6 september vindt het jaarlijkse Gouden Oetel festijn plaats op de Koornwaardplas. Het volledige programma kun je hier downloaden.

Vanaf vrijdagavond om zes uur staat ons Clubschip open voor onze leden en voor onze gasten van andere watersportverenigingen. 's Avonds om 8 uur vindt de officiële opening plaats.

Zaterdag overdag worden de hele dag wedstrijden gehouden, zowel de zogenoemde 'Match' wedstrijden, waarin vooral het resultaat van het hele team van de betreffende vereniging telt, als ook individuele wedstrijden tussen alle deelnemende kajuitzeiljachten (de 'Vlootwedstrijden'). De kajuitzeiljachten zijn ingedeeld in klassen, zodat ze aan elkaar gewaagd zijn en via de 'ratings' van de schepen krijgen die toeslagen of kortingen op de gezeilde tijden, zodat de schipperskwaliteiten onderling goed vergelijkbaar zijn.

Zaterdagavond is er het "Captains' Dinner", waar een fantastisch menu geserveerd zal worden. Het diner wordt gevolgd door een feestavond.

Op zondag overdag worden de wedstrijden vervolgd. Aan het eind van de middag volgt dan de prijsuitreiking.

 

oetel gameBeste Neptunusleden, zeilers en motorboters, oude leden, jonge leden en alle andere geïnteresseerden. Zoals aangekondigd zal op 5 en 6 september wederom de Oetel Challenge worden georganiseerd. Traditiegetrouw hoort daar een feestavond bij om het sportieve en het aangename goed samen te laten gaan. Dit jaar hebben we er voor gekozen om hiervoor live muziek uit te nodigen. We hebben een duo uitgenodigd dat ons de hele avond gaat vermaken. 

Duo International is een live gezongen Allround Top 100 duo en is bekend van vele (internationale) optredens. Hierdoor hebben zij een groot internationaal repertoire opgebouwd met veel nummers in verschillende talen en diverse dansstijlen, van de jaren ’60, ’70, ’80, ’90, tot aan de hits van nu. Om alvast enthousiast te worden kun je naar de onderstaande filmpjes kijken.

    http://youtu.be/fYY_XrlvWw

Komt allen of je nu zeiler bent of niet, hoe meer zielen hoe meer feestvreugde. Laat zien dat Neptunus een grote watersport familie is.

Tot dan!!

Jarst de jong

voorzitter Oetel Challenge 2015

Logo OetelIn het weekend van 5 en 6 september 2015 wordt weer de Oetel Challenge gehouden bij WV Neptunus aan de Maas bij Den Bosch. Zie hiervoor Pagina De Gouden Oetel.

Afgelopen jaar zijn er op het laatste moment voor de jonge jeugd op de zondag wedstrijdjes georganiseerd voor de optimisten en open bics. Onder veel enthousiasme en toejuichingen van een groot en nabij gezeten publiek zeilden een 20 tal optimisten en 8 open bics in aparte klassen in een aparte baan hun wedstrijdjes.

Buiten de wedstrijden om vermaakten de kids zich met (water)speeltoestellen en waren er versnaperingen.

Dit jaar gaan we dit herhalen en willen we kinderen van veel meer verenigingen de kans geven om mee te doen. Zowel de kinderen van deelnemende verenigingen aan de challenge en klassewedstrijden als andere watersportverenigingen nodigen wij uit om mee te doen.

Lees meer: Jeugd Oetel Challenge 6 september: verenigingen welkom!

Logo Oetel
Ook dit jaar zal de Gouden Oetel, hèt weekend voor jonge en oude zeilliefhebbers, plaatsvinden! Naast de traditionele teamraces waarbij steeds twee teams van ieder vier boten tegen elkaar zullen strijden, zullen er dit jaar ook weer open races gehouden worden voor zowel kajuitzeilboten als open boten voor jong en oud.

Lees meer: Meld je aan voor de Gouden Oetel, 4 - 6 september

Advertentie

Komende activiteiten

26 mei 2018 om 12:00 -
Floating diner
27 mei 2018 om 09:30 - 15:30
Zeillessen Jeugd
27 mei 2018 om 13:00 -
Diamantwedstrijd
31 mei 2018 om 19:00 -
Diamantwedstrijd
04 juni 2018 om 20:00 -
Algemene ledenvergadering
07 juni 2018 om 19:00 - 02:00
Diamantwedstrijd

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving