wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

160825 DiamantVoor stille genieters was het natuurlijk een heerlijke rustige avond, maar degenen die meededen aan de 8e Diamantrace werden zwaar op de proef gesteld. Het enige enerverende was dat om onverklaarbare redenen dan weer eens de ene, dan weer de andere boot een soort van vaart kreeg en daarmee weer vóór kwam te liggen. Wat dat betreft de knapste prestatie werd wel geleverd door Jordy en Lisa, die kans zagen om ondanks een strafrondje wegens te vroege start, uiteindelijk toch nog eerste te worden. Hopelijk is er de 1e september meer wind te verwachten. Het zal er om spannen of Jan Bonnemaijers zijn eerste plaats in het klassement zal weten te behouden!

Een overzicht van alle uitslagen kun je hier vinden.

Door omstandigheden moet de Diamantwedstrijd van 9 juni op de Koornwaard helaas worden afgelast. De volgende wedstrijd is donderdagavond 16 juni.

26 september 2015 was een prachtige zonnige zaterdag met een windje 2 Beaufort. De laatste 'diamantrace' werd verzeild, de afsluiting van een mooi seizoen.

Na een scherpe start van wederom m.n. de Hello Bluebird,ging het los.

Het was de eerste 2 rondjes toch stuivertje wisselen tussen de Kochanka , TSJ en de Hello Bluebird.

De laatste diamant werd op handicap ruim door Carlo met de Wild at Heart gewonnen.

De uitslagen:

Lees meer: Diamantraces 2015 gewonnen door Ageeth met Hello Bluebird

150912 Koornwaard

OPROEP: LAATSTE WEDSTRIJDEN ZATERDAG 13:00 UUR !

Beste wedstrijdzeilers, 

 • Nog 1x Vlammen;
 • Nog 1x de “zwaarden kruisen(rakken)”;
 • Nog 1x de wonden likken na een vlammende Oetel;
 • Nog 1x voordat het echt koud wordt en we afdwarrelen naar oude willem en de binnenhaven…
 • A.s. zaterdag 26 september, 13.00uur palaver!

Programma: om 13.30 uur start endurance race diamant & blauwe wimpel (2 klassen open boten en kajuitboten)

Prijsuitreikingen & definitieve klassement diamantrace + blauwe wimpels.

PalaverOp 3 september werd de tiende Diamantrace van dit seizoen gevaren. Er waren deze keer 9 deelnemers: Jos van Oyen deed voor het eerst mee, met zijn Hurley. Zoals wel vaker, viel in de loop van de avond de wind weg, zodat de zwaardere boten, die het toch echt van een beetje serieuze wind moeten hebben, nauwelijks meer vooruit kwamen. De uitslagen zijn daarom weergegeven voor twee afzonderlijke klassen. De zwaardere schepen hebben één volledige baan gevaren, de lichtere schepen drie. Je mag dat Klasse 1 en Klasse 2 noemen, maar je kunt ook spreken van een 'licht weer' klasse en de 'behoorlijke bries' klasse. Ik zelf vind dat wel beter klinken :-)

Onze trouwe wedstrijdleiders Wim Bech en Arthur van Kempen waren deze avond beiden verhinderd, maar dat werd goed gecompenseerd door de kennis en ervaring van hun vervanger Kees van Hal, die de avond met verve leidde.

Bij het bekend maken van de uitslagen vroeg Sjef van Daal het woord, om te zeggen dat hij er weer erg van genoten had: de zomeravondwedstrijden draaien inmiddels al twintig jaar, met in die jaren wisselende belangstelling. Het is mooi hoe dit jaar weer een levendige competitie te zien is geweest, met een behoorlijk aantal deelnemers. Sjef werd door de aanwezigen opgeroepen om toch vooral, als het maar enigszins kan, te blijven meedoen!

Nadien ontstond er nog een flinke discussie: Ageeth Zoetekouw en Jos Kuenen vonden dat zij nu konden worden uitgeroepen tot de definitieve winnaar van dit seizoen,

Lees meer: Diamantraces: de ontknoping is er !... nog niet?

150611 Waarschip CarloZelfs op een grauwe miezerige zomeravond kan de koornwaard weer mooi worden als er zeiltjes te zien zijn. Er werd weer gevochten om de eer.

De groep kwam wat langzaam op gang. Na 4 minuten wachten heeft de startcommissie toch maar besloten om te gaan starten.Resultaat:er kan toch wel heel vlug opgetuigd worden. De start verliep  rustig met de bekende bak/stuurboordgevechten. Door een winddraaiïng hebben we de boboei veranderd. Carlo had de shift vlug gezien en ging er snel vandoor. In de loop van de wedstrijd is hij toch nog te grazen genomen door Leon. Gezien de inzakkende wind hebben we de langzamere boten een ronde minder laten zeilen.

De zgn. "J"-klasse was geboren. Wij vonden dat wel mooi klinken. Zijn er ook weer zeilers die dit meteen verbasteren tot de Jostieklasse... Voor de telling en resultaten voor de bokaal hebben we ook de tijd berekend voor de 2e ronde voor de snelle boten. Resultaat maakt geen verschil uit.

Lees meer: Negende diamantwedstrijd 27 augustus

150824 Panna WodnaA.s. donderdag 27 augustus, 19.00uur palaver!

Beste wedstrijdzeilers,

 • De buiken gevuld,
 • Drank rijkelijk gevloeid,
 • Van factor 50 afbouwend naar 0…
 • Met De Panna Wodna, een echte beroemdheid, Dutch Classic Yachts winnaar 2015, in ons midden!!!!
 • Wedstrijdcommissaris 2 heeft er een (iets te vruug geboren maar niet minder welkom) zoon, Sil van Kempen, bij!
 • En nog veel meer zomerverhalen voor aan de bar a.s. donderdag?!

Gedroomd van die overwinning?!

Het is weer tijd! De strijd om de laatste Diamanten, Blauwe Wimpels en Oude Willemen barst los. Dat alles rond ons mooie Oetelfestijn in het eerste weekend van september…

Vraag van de week …???????!!!!!!!

150709 8e diamantWat hebben we dit seizoen geboft!!. Nu al weer de 8e avondwedstrijd en weer een mooie wind noordwest die een heel eind in de avond blijft staan.

Er waren 11 deelnemers net voor de vakanties die nog wel even willen laten zien wie de snelste is.

Het duurde toch wel even in de wedstrijd voordat de J22 van Kees voldoende afstand kon nemen van de H-boot bestuurd door Jos.

Lees meer: Achtste Diamant: al weer een mooie avondwedstrijd

150702 met onweerDe start was lekker en veelbelovend. De wind woei, de boten vlogen en ... midden op de Maas ging ze ook weer uit! Donder en bliksem in de verte, blauwe luchten, donkere luchten wisselden elkaar af. Een stip op het water, een boei of Wim Bechboei? Weer snelheid oppakken en toch weer stilvallen, klapperende zeilen, flapperende genua’s. Een rode schicht over het water, nieuwe deelnemer, it’s a Hudson?! Veel gekeuvel soms geschreeuw. Le Vann’eau vaart van achter naar voren, Dingeman van voren naar achter ...

Lees meer: De 7e Diamantrace op 2 juli; de 8e op 9 juli

NachtwedstrijdBeste wedstrijdzeilers, nadat we even hebben afgeweken van ons Diamantrace-schema met een (te?) ontspannen maar zeer geslaagde zomernachtwedstrijd, barst nu de echte competitie weer los!

A.s. donderdag 2 juli, 19.00uur palaver!

 

En test opnieuw je kennis van het wedstrijdzeilen met deze Vraag van de week

Lees meer: Op 2 juli de 7e Diamantwedstrijd

Advertentie

Komende activiteiten

26 mei 2018 om 12:00 -
Floating diner
27 mei 2018 om 09:30 - 15:30
Zeillessen Jeugd
27 mei 2018 om 13:00 -
Diamantwedstrijd
31 mei 2018 om 19:00 -
Diamantwedstrijd
04 juni 2018 om 20:00 -
Algemene ledenvergadering
07 juni 2018 om 19:00 - 02:00
Diamantwedstrijd

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving